Truskawkowe Love

Nie było ostrej zimy w tym roku, a nadchodząca wiosna cieszy bardzo.

Kwitną storczyki, przebiśniegi.

Idzie nowe.

Truskawki, choć jeszcze nie tutejsze, też już kuszą wyglądem i zapachem.

Dziś sernik czekoladowy z truskawkami oczywiście 🙂

 

Czekoladowy sernik z truskawkami i migdałami:

1,25kg twarogu (półtłustego)
4 jaja
szklanka cukru
wanilia…
opakowanie budyniu czekoladowego
około 10 truskawek
galaretka cytrynowa
płatki migdałów

Żółtka ubić z cukrem i wanilią. Dodawać stopniowo ser i proszek budyniowy. Białka ubić na pianę i delikatnie wmieszać do masy serowej. Sernik piec około 50 minut w 190 stopniach. Po przestudzeniu obłożyć połówkami truskawek, zalać ostudzoną galaretką i posypać płatkami migdałów.

 
P1070443 P1070449 P1070451 P1070452 P1070456 P1070459 P1070460
Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s